Nieuwe website ABN Amro

Wednesday, 5 September 2007 – 21:09

Hoewel de ABN Amro bank al geruime tijd in de etalage staat, gaat het er dan toch van komen: de ABN website wordt vernieuwd. Ik denk dat iedereen bij het bekijken van de website wel kan indenken waarom de site een facelift krijgt. Zo niet, zie het dan in navolging van de Rabobank site.Blijkbaar is de ABN Amro al sinds februari van dit jaar bezig met de nieuwe website en gaat het er de komende maanden toch echt van komen. Inmiddels heb ik al via Marketingfacts / YouTube een introductiefilmpje gezien, maar de filmpjes die ABN aanbiedt willen niet echt laden.

Op sommige sites wordt gemeldt dat de nieuwe website een ‘liquide design’ zou hebben. In het filmpje wordt inderdaad vertelt dat de site met of zonder sitebar te bekijken is, maar mij is nog onduidelijk of de gebruiker dit zelf moet wegklikken of dat dit automatisch gebeurt. Dat laatste is zeker mogelijk, maar dan nog is het niet echt een ‘liquide design’. Dat is in mijn ogen een site die zich, door middel van een goede CSS, automatisch aanpast aan het browservenster, ongeacht de afmetingen. Dergelijke sites zijn nog niet gemakkelijk te maken aangezien niet iedere browser CSS declaraties als max-width, max-height, etc. ondersteund.

En dan de menubalk. Zoals zoveel ‘hippe web 2.0-sites’ wordt een veel te grote menubalk weggemoffeld met CSS en javascript, ‘zodat in één oogopslag alles te vinden is’. Opmerkelijk aangezien de schermresoluties alleen maar groter worden. Op deze manier krijg je heel veel witruimte. Ik heb alleen het vermoeden dat de ruimte ‘onder de schreef’ nu niet meer gebruikt gaat worden, aangezien blijkt dat mensen steeds minder (willen) scrollen.

Tenslotte blijkt de nieuwe ABN website veel gebruik te maken van AJAX: “Door veel gebruik te maken van ajax-technologie neemt de rijkheid aan klantervaring flink toe.”. Wat mij betreft een mooie marketingkreet, maar ik heb zo mijn twijfels over de veiligheid. Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand met een simpele Javascripthack de boel gaat lopen verstieren.

Post a Comment