Back to basics…

Friday, 31 August 2007 – 15:08

Wie deze weblog een beetje leeg vindt ten opzichte van ongeveer een week geleden, kan ik geen ongelijk geven. Mijn (niet nader te noemen) webhost heeft een nieuw administratief pakketje aangeschaft en is gaan testen met een actieve koppeling met de webserver. En als het dan even niet lukt, dan verwijder je gewoon een account. Je bent immers toch maar aan het testen. Helaas had dit nogal nare gevolgen.

Zoals gezegd was de koppeling actief. Dus niet alleen mijn record in het adminisratie pakket werd verwijdert, maar ook de website en deze weblog. Tot overmaat van ramp bleef het daar niet bij en moesten ook mijn projecten en klanten er aan geloven. Jammer genoeg zat er geen back-up / recovery procedure in dat pakket.

Het resultaat: meer dan 30 gebruikers van WSM webtools zijn hun account kwijt geraakt. Voor alle WSM gebruikers komt daar nog eens bij dat zij veel berichten en instellingen kwijt zijn. Dat is alleen nog maar de schade bij WSM.
De projecten / klanten die gekoppeld waren aan mijn account waren alles kwijt. Ikzelf had nog wel back-ups, maar niet erg recente. Na meer dan een dag bezig te zijn met gebruikers achterhalen, back-ups terug zetten en bijbehorende zaken regelen, kwam er gelukkig nog een back-up van rond april boven water. Maar goed… april is 5 maanden gelden.

Maar goed dat is het verhaal van de verdwenen posts. Ik vrees dat er binnenkort niet erg veel zal veranderen aan deze situatie, maar ik doe m’n best. Tot die tijd, tot ziens!

Sorry, comments for this entry are closed at this time.